HALLO

Verbinding met onze database is verbroken. Er wordt aan gewerkt. Excuses voor het ongemak!

l

3 tips om de data van jouw bedrijf veilig op te slaan

  • van de redactie
  • 17 augustus 2021

Data is king! Met de data die jij online verzamelt, kun jij je bedrijf laten groeien. Toch behandelt niet ieder bedrijf zijn data als koning. In dit artikel willen we je laten zien hoe belangrijk dat is. Doordat de wereld online vandaag de dag zo groot is, ligt een datahack op de loer. Wordt jouw data gehackt en worden er persoonsgegevens van klanten gelekt? Dan heb je naast een hoge boete ook nog veel andere problemen. Klanten zullen je dan niet snel meer vertrouwen. Zorg er dus altijd voor dat jouw data goed beveiligd is. In dit artikel geven we je drie handige tips.

Wil je jouw data goed bewaren? Dan is een goede IT infrastructuur van belang. Deze zorgt ervoor dat je niet alles kwijtraakt wanneer er een crash plaatsvindt. Een IT partner kan je helpen met een infrastructuur opbouwen die handig te gebruiken is én back-ups heeft. Ze zorgen ervoor dat alles opgeslagen staat, bijvoorbeeld in een aparte datacenter infrastructuur. Wel zo handig als er onverwachts een groot probleem zoals een brand of crash is. Zo kun jij snel weer aan de slag.

Waar vroeger de floppy heilig was, vertrouwen we nu blindelings op de cloud. Door data in de cloud te zetten, heeft iedereen altijd en overal toegang tot de juiste documenten, datasets en programma’s. Dit is super handig wanneer je met meerdere mensen in een bestand werkt en wanneer jouw bedrijf over de hele wereld zit. Daarnaast kan de cloud goed beveiligd worden. Er zijn verschillende cloud oplossingen. Voor ieder bedrijf een passende. Welke cloud oplossing past het beste bij jouw bedrijf?


Zoals je nu waarschijnlijk begrijpt, is jouw data goud waard. Het is dan ook van groot belang dat er geen gevoelige bedrijfsdata of persoonlijke informatie van je klanten in de verkeerde handen terecht komt. Een sterke netwerkbeveiliging is hier aan te raden. Veel bedrijven bieden verschillende managed services aan, waarbij je kunt kiezen om bijvoorbeeld al je systemen en security uit handen te geven, of om je systemen te laten monitoren terwijl je zelf de updates uitvoert. Het is ook belangrijk om jouw werknemers te trainen op het herkennen van phishing. Ook kun je samenwerken met een it beheer partner die je systemen monitort en problemen vroegtijdig herkent. Door een proactieve aanpak zul je grote schade beperken. Wel een fijn gevoel toch?

Data is koning, met deze drie tips behandel je het ook zo en voorkom je dat je als bedrijf in de problemen komt.