HALLO

Verbinding met onze database is verbroken. Er wordt aan gewerkt. Excuses voor het ongemak!

l

3 tips om te hoge werkdruk binnen je bedrijf te voorkomen

  • van de redactie
  • 3 december 2021

Ongeveer één op de drie werknemers ervaart hoge werkdruk op het werk. Dat wil zeggen dat de balans tussen de werkbelasting en de belastbaarheid van de werknemer zoek is en de medewerker dus meer op zijn bordje krijgt dan hij aankan. Dit zorgt voor werkstress, wat vervolgens over tijd kan leiden een burn-out. Dat betekent dat je te maken krijgt met langdurig ziekteverzuim, en dat is een dure zaak voor werkgevers. Alle reden dus om stappen te ondernemen die de werkdruk verlagen. We geven een aantal tips om te hoge werkdruk binnen je bedrijf te voorkomen.

Minder taken of meer werknemers

De eerste oplossing is tegelijkertijd simpel en uitdagend. De beste manier om te hoge werkdruk aan te pakken, is door taken uit te besteden aan een andere werknemer die hier nog wel capaciteit voor heeft. Zit iedereen tot aan de nek in het werk, dan betekent dit eigenlijk dat je werknemers tekort komt. Het aannemen van één of meerdere werknemers kan de productiviteit verhogen en werkdruk bij andere werknemers wegnemen.

Minder opleggen, meer overleggen


Als werkgever of manager kun je duidelijke ideeën hebben over wat je van een medewerker mag verwachten. Vaak wordt dat echter pragmatisch ingestoken en wordt er niet gekeken naar wat het beste werkt voor de medewerkers zelf. Het gevolg is dat werknemers extra stress ervaren door de taakverdeling en manier van werken die ze opgelegd wordt en onvoldoende afgestemd is met hen zelf. Het mogen beslissen over je werkinhoud en de manier waarop het werk uitgevoerd worden kan leiden tot nieuwe inzichten, een betere taakverdeling, een prettigere werkwijze en minder werkstress. Ga dus in gesprek met je medewerkers over hun taken.

Meer autonomie voor werknemers

Los van de werkwijze en het takenpakket, kan het voor werknemers ook prettig zijn om meer de vrije hand te hebben in het indelen van hun tijd. Zo kan men flexibeler werken zonder onhandige tussentijdse deadlines of onderbrekingen die slecht uitkomen. Een medewerker kan zelf ook het beste inschatten hoeveel tijd hij of zij ergens aan kwijt is en welke volgorde van taken het handigst is. Ook is prettig als werknemers zelf kunnen bepalen wanneer ze pauze nemen, zodat ze de mogelijk krijgen om taken eerst af te ronden voordat ze even hun werk onderbreken en uit hun concentratie raken.

Veel oplossingen voor hoge werkdruk kunnen voor een werkgever in eerste instantie ongewenst aanvoelen. Je betaalt je werknemers voor hun tijd, dus dan moeten ze je ook optimaal ter dienst staan, denk je misschien. Maar werknemers zijn ook maar mensen, en mensen kunnen aan hun werk onderdoor gaan. Voorkom langdurig ziekteverzuim en ongelukkige medewerkers door oog te hebben voor hoge werkdruk.