Even geduld

Verbinding met onze database is verbroken. Er wordt aan gewerkt. Excuses voor het ongemak!

l

Besteed voldoende aandacht aan de inrichting van je kantoor

  • van de redactie
  • 6 december 2022

Als ondernemer heb je het beste voor met je personeel. Zo organiseer je regelmatig een teamuitje en beoordeel je jaarlijks, of de secundaire arbeidsvoorwaarden nog passen bij de behoeftes van je medewerkers. Waar de focus voorheen lag op het bieden van een leaseauto, speelt vitaliteit inmiddels een steeds belangrijkere rol voor collega’s. Bied hen bijvoorbeeld een gratis sportabonnement aan. Hier profiteert niet alleen de medewerker van; zelf ben je verzekerd van een laag ziekteverzuim onder je personeel. Aan de basis van het zorgen voor je personeel ligt het bieden van de juiste faciliteiten, zoals een functioneel ingericht kantoorpand. Binnen zo’n kantoorpand zijn er een aantal zaken die niet zouden mogen ontbreken. Denk aan rolgordijnen voor de ramen, een ergonomisch verantwoorde bureaustoel en een sta-zit bureau. In dit artikel lees je er meer over.

Voorkom iedere vorm van overlast voor medewerkers

Je wilt medewerkers zo geconcentreerd mogelijk kunnen laten werken, waarbij iedere vorm van overlast voorkomen moet worden. Immers, een goede concentratie draagt bij aan de efficiëntie van de medewerker. Overlast kan voorkomen in de vorm van geluid, bijvoorbeeld door hard pratende collega’s. Door akoestische panelen aan de wanden en het plafond te hangen, wordt het geluid geabsorbeerd. Van geluidsoverlast zal hierdoor veel minder snel sprake zijn. Daarnaast kun je werken met losse ruimtes voor overleg.

Een andere vorm van overlast is het licht van buiten wat op het beeldscherm van een medewerker valt. Om dit te voorkomen is het gebruik van zonwering aan de binnen- en buitenzijde van het kantoorpand aan te raden. Aan de buitenzijde komen screens van pas; binnen je kantoorpand gebruik je rolgordijnen. De combinatie maakt het mogelijk te spelen met de gewenste lichtinval van buiten.

Maak een kantoor een tikkeltje huiselijk

Door voor het gebruik van raamdecoratie, specifiek rolgordijnen, te kiezen geef je een kantoor een enigszins huiselijk tintje. Er zijn nog meer opties om bij te dragen aan een huiselijke sfeer. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een aantal grote kamerplanten op de werkvloer. Ook het gebruik van verschillende kleuren in het interieur draagt hieraan bij. Wat doe jij er momenteel al aan om een huiselijke sfeer te creëren?

Zorg voor mogelijkheden tot ontspanning

Niet onbelangrijk is het bieden van mogelijkheden aan medewerkers om zich te ontspannen. Denk bijvoorbeeld aan een tafeltennistafel. Of ga voor een gameconsole, waarop medewerkers in de pauze een spelletje kunnen spelen. Het nodigt medewerkers uit om naar kantoor te komen.