Even geduld

Verbinding met onze database is verbroken. Er wordt aan gewerkt. Excuses voor het ongemak!

l

Een auto leasen voor uw medewerkers

  • van de redactie
  • 25 november 2022

Zitten uw medewerkers regelmatig op de weg? Heeft u een compleet wagenpark bij uw bedrijf staan? Het onderhoud van bedrijfswagens kost veel tijd. Bovendien vergt het aanschaffen van een serie bedrijfsauto’s een behoorlijke investering. Het leasen van een auto voor uw medewerkers heeft veel voordelen.

Wat is financial leasing?

Financial lease is een zakelijke vorm van leasen waarbij u laagdrempelig een auto aan kunt schaffen voor uw bedrijf. Als koper bent u wel direct de economische eigenaar van de auto, maar de financiering van de auto wordt gedaan door de bank. Zeker voor startende ondernemers of ondernemers die willen groeien is dit een interessante optie. U houdt ruimte over voor andere investeringen, omdat u het bedrag voor de aanschaf van de auto niet in één keer op tafel hoeft te leggen. U betaalt maandelijks een bedrag aan de bank. Zodra u de auto volledig heeft afbetaald bent u volledig eigenaar van de wagen. U bepaalt zelf in hoeveel tijd u de auto afbetaalt en ook kunt u boetevrij aflossen zonder hercalculatie.

De voordelen van het leasen van een auto

Het aanschaffen van een auto met behulp van deze leasevorm ziet de Belastingdienst als een investering in uw onderneming. U profiteert daarom van allerhande fiscale voordelen zoals investeringsaftrek, afschrijving en BTW teruggave. U behoudt uw schadevrije jaren, kunt een onbeperkt aantal kilometers rijden en u kiest zelf waar u het onderhoud van uw wagenpark laat doen en waar u verzekeringen afsluit. Startende ondernemers en zzp-ers kunnen ook gebruik maken van deze leasevorm zonder dat jaarcijfers overlegd hoeven te worden. Deze leasevorm heeft dus veel voordelen.

Een vergelijking met andere leasevormen

Naast deze leasevorm maken veel ondernemers gebruik van operational lease. Na afloop van de leasetermijn levert u de auto weer in. U wordt dus geen eigenaar van de wagen en u komt daarom ook niet in aanmerking voor fiscale voordelen. De kosten die u betaalt, worden door de Belastingdienst gezien als een uitgave en niet als een investering. Een andere vorm van leasen is shortlease waarbij u voor een korte periode een auto huurt voor uw bedrijf. Dit is een dure leasevorm, omdat de termijn kort is en ook hier kunt u niet profiteren van fiscale voordelen.

Financial leasing is het overwegen waard en de keus aan auto’s en bedrijfswagens is groot.