Even geduld

Verbinding met onze database is verbroken. Er wordt aan gewerkt. Excuses voor het ongemak!

l

Feit of fabel? Verzinsels over Crypto explained

  • van de redactie
  • 1 augustus 2022

Nu de ontwikkelingen razendsnel gaan, gecentraliseerd geld steeds minder waard wordt en er steeds meer bekend wordt over de cryptocurrencies en hoe het precies werkt zijn er steeds meer mensen die de sprong wagen en in de digitale valuta investeren. Langzaam maar zeker wordt Crypto een onderdeel van onze maatschappij terwijl dit 10 jaar geleden nog niet te bedenken was. Crypto werkt heel anders dan het geld zoals wij het altijd gekend hebben, en alles wat nieuw is, is eng. Er doen zich veel fabels te ronde over crypto en in dit blogartikel willen we deze fabels eens even goed onder de loep nemen zodat je voor eens en altijd weet wat nu de waarheid is en wat niet.

Het investeren in crypto zou minder opleveren dan het sparen bij de bank

Met de huidige markt is het niet rendabel om je geld op te bank te laten staan. Door de hevige inflatie én het rendement van de bank (wat bij veel spaargeld zelfs negatief is), wordt je geld op een spaarrekening bij de bank letterlijk elke dag ietsje minder waard. Je doet er dus zeker niet verstandig aan om al jouw geld alleen maar op een spaarrekening te staan. Het investeren in Crypto is bij veel coins de afgelopen jaren een positieve investering gebleken. Zo is een bekende Altcoin Ethereum, het afgelopen jaar met meer dan 50% gestegen. Met een eenmalige investering van €5000,- had je meer dan €2500 verdiend. Had je deze €5000 op de bank staan? Dan had het je afgelopen jaar €9,- opgeleverd. Met de huidige inflatie speel je dan quite of verlies je zelfs iets geld. Wanneer je investeert in een coin en dit vervolgens laat staan voor de lange termijn heb je meer kans op een positief rendement dan wanneer je jouw geld spaart op een spaarrekening.

Beleggen in crypto zou onveilig zijn

Het feit dat investeren altijd de nodige risico’s met zich meebrengt wil nog niet zeggen dat dit met investeringen in aandelen minder is dan met het investeren in Crypto. Beide investeringen hebben risico’s, voor- en nadelen. In sommige opzichten is het beleggen in Crypto juist veiliger dan beleggingen bij de bank. Dit komt doordat transacties met Crypto door de blockchain volledig anoniem zijn en er geen derde partij bij komt kijken. Dit houdt in dat er geen sprake kan zijn van fraude, oplichting of menselijke fouten. Het is dus juist heel erg betrouwbaar. Een groot verschil tussen Crypto en aandelen is dat de koers van cryptomunten ontzettend schommelt. Zo kan jouw geld vandaag zo 30% meer waard zijn dan morgen. Dit is iets wat je los moet kunnen laten. Zolang jij je focust op de lange termijn, je inleg goed verspreid over verschillende munten, je munten koopt bij een betrouwbaar platform zoals www.anycoindirect.eu en je niet te veel strest over de schommelende koersen is het beleggen in Crypto vandaag de dag niet onveiliger dan een investering in andere soorten aandelen.