Even geduld

Verbinding met onze database is verbroken. Er wordt aan gewerkt. Excuses voor het ongemak!

l

Flexibele opslag tegen lage kosten

  • van de redactie
  • 17 maart 2023

Heb je extra overdekte bedrijfsruimte nodig voor je onderneming? Dan ben je vast alle mogelijke opties aan het opzoeken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een aanbouw neer te zetten. Dit is echter een vrij prijzige aangelegenheid, en verandert je bedrijfsterrein maandenlang in een bouwput. Een loods huren op een andere plek dan maar? Dat kan, maar dan moet je wel iedere keer op en neer rijden om bij je voorraad te kunnen. Een opslagtent neerzetten op je bedrijfsterrein biedt een aantrekkelijk alternatief. Opslagtenten zijn relatief betaalbaar, zijn in een handomdraai neergezet en kun je gewoon kwijt op je eigen terrein.

Wat is een opslagtent?

Wat een opslagtent is laat zich eigenlijk wel raden. Deze tenten hebben al gauw het formaat van een reguliere opslagloods, en dienen dan ook hetzelfde doel. Een opslagtent is echter niet hetzelfde als een vergrote uitvoering van de ouderwetse kampeertent, met stokken en tentharingen. Een opslagtent heeft namelijk wel degelijk 'echte' wanden, die vaak bestaan uit stevige aluminium panelen. Feitelijk is dan ook alleen het dak van deze opslagruimte een tent te noemen, aangezien dit bestaat uit stevig, waterdicht zeil.

De pluspunten van een opslagtent uiteengezet

Op maat te bestellen

Opslagtenten worden opgebouwd uit prefab panelen en draagbalken. Op die manier kun je eenvoudig zelf het aantal panelen in de lengte-, breedte- en hoogterichting selecteren. Zo kies je zelf welke vorm en welke afmetingen de tent krijgt. Daarnaast kun je de tent altijd groter of kleiner maken door later elementen toe te voegen of te verwijderen wanneer de tent er al staat.

Gemakkelijk neer te zetten

Normaal gesproken gaat het bouwen van extra bedrijfsruimte gepaard met een boel bouwwerkzaamheden, zoals gaten in de grond voor funderingen of de afbraak van delen van bestaande panden. Bij het plaatsen van een tijdelijke bedrijfshal heb je hier geen last van. Wanneer je samen met experts besloten hebt wat de vorm en afmetingen van de nieuwe tent worden, is de opbouw ervan vaak binnen enkele dagen geklaard. Laat je de tent weer verwijderen, dan zit je bovendien niet met schade aan je panden.

Breed scala aan toepassingsmogelijkheden

Het gros van de mensen kiest voor een opslagtent om voorraad op te slaan. Je kunt echter nog veel meer doen met deze grote tenten. Zo is een opslagtent perfect voor het creƫren van een showroom of een winkelruimte. Ook voor tijdelijke evenementen kun je een opslagtent goed gebruiken. Verder kun je zo'n tent ook inzetten als tijdelijke werkplaats, wanneer je een groot project moet uitvoeren bijvoorbeeld. Een bijkomend voordeel is trouwens dat het vergunningsproces bij de gemeente meestal stukken eenvoudiger is voor een opslagtent dan voor een permanent pand.

Vrije gebruiksduur

Misschien wel een van de grootste pluspunten van een opslagtent is het tijdelijke karakter ervan. Wie een nieuw gebouw neerzet, moet diep in de buidel tasten en heeft dan in principe een permanent gebouw. Wanneer je niet verwacht om permanent zoveel extra opslagplaats nodig te hebben biedt het per maand betalen voor opslagruimte een interessant alternatief. Heb je de tent toch langer nodig dan gedacht, dan kun je de huurovereenkomst bijna altijd nog verlengen.