HALLO

Verbinding met onze database is verbroken. Er wordt aan gewerkt. Excuses voor het ongemak!

l

Handelen op de beurs kan tegenwoordig gemakkelijk online!

  • van de redactie
  • 25 oktober 2021

Om online te beleggen, heb je een beleggingsrekening bij een goede online broker nodig. Je kunt dan online beleggingsproducten verkopen of kopen, zoals aandelen. Door te beleggen in aandelen kun je fijne winsten maken. Het levert meestal meer rendement dan een gewone spaarrekening, zeker in vergelijk met de huidige spaarrentes!

Online broker

Een broker is een is een bedrijf dat je de actuele koersen laat zien en namens jou de transacties uitvoert. Via je computer kun je met een paar muisklikken aangeven welke transacties dat zijn; het kopen of verkopen van aandelen bijvoorbeeld. Waarschijnlijk kun je hiervoor ook bij je eigen bank terecht, maar een speciale online broker is minder log. Je hebt er een breder aanbod en kunt er sneller handelen tegen betere tarieven. Maar een goede broker doet meer. Je vindt daar ook tips en adviezen. Op zo’n platform kun je dan terecht voor inspiratie, analyses, blogs over beleggen en meer om je te helpen de juiste keuzes te maken.

Beginnen met beleggen

Wij adviseren je om je goed voor te bereiden voordat je begint met beleggen. Vaak wordt de indruk gewekt dat het allemaal heel simpel is, maar het tegendeel is waar. Zonder de juiste kennis en inzicht kun je veel geld verliezen. Om succesvol online te beleggen zijn er drie punten van aandacht:

● Kies het product


Beleggen kan in verschillende producten, zoals munteenheden, grondstoffen en aandelen. Kies één soort en onderzoek dat eerst. Zorg dat je alles over dat product weet en begrijpt hoe het beleggen daarin in zijn werk gaat. Pas dan kun je weloverwogen beslissingen maken tijdens het beleggen.

● Online broker

We hadden het er hierboven ook al even over. Een goede online broker is van essentieel belang. Deze laat je de koerslijnen zien, de voorspellingen, goede tips en adviezen. Kies een broker die het product heeft dat jij hebt gekozen en waar je het prettig vindt. Wil je weten waar dit kan? Krijg het hier!

● Oefening baart kunst

Zoals met alles in het leven, moet je ook bij beleggen het vak leren door het te doen. Begin daarom klein of ga eerst ‘oefenbeleggen’ met nep geld.