HALLO

Verbinding met onze database is verbroken. Er wordt aan gewerkt. Excuses voor het ongemak!

l

Het stappenplan voor het beginnen van een pop-up store

  • van de redactie
  • 23 juli 2020

Start je een nieuw bedrijf, of wil je naast je webwinkel ook een fysieke vestiging openen? Overweeg de keuze voor een pop-up store! Een pop-up store openen hoeft niet lastig te zijn en biedt diverse voordelen. Vaak wordt een ruimte voor een korte tijd gehuurd, waardoor je niet vastzit aan langlopende contracten. Door een hype te creëren kun je in een korte tijd een hoge omzet genereren met je pop-up store! Daarbij draagt deze korte hype bij aan de naamsbekendheid van je bedrijf. Iets waar je op een later moment in je online winkel voordeel uit kunt halen. In het bijzonder door mensen zich te laten aanmelden voor een nieuwsbrief, of door hen een kortingscode aan te bieden voor je webwinkel.

In dit artikel lees je meer over de stappen die je dient te zetten bij het openen van een pop-up store. Hoe zorg je dat dit een succes wordt? Combineer je een pop-up winkel met Shopify, of ga je voor een losse fysieke winkel?

Een eerste stap in het opzetten van een pop-up store is het vinden van een geschikte locatie. Het merendeel van de eigenaars van een pop-up store kiest voor een winkel in het centrum van de stad. Hier val je direct op bij voorbijgangers, wat een positieve invloed heeft op je naamsbekendheid. Zou je pop-up store zich buiten het centrum bevinden, dan zal dit vaak alleen succesvol zijn als de naamsbekendheid al aanwezig is onder een groot publiek.

Nadat je een geschikte locatie gevonden hebt, kun je het assortiment met producten samenstellen. Probeer uniek te zijn! Juist door je te onderscheiden van andere winkels in steden kun je een hype creëren. Daarbij bezoekt men een pop-up store niet als het aanbod overeenkomt met bestaande winkels in de stad.


Naast de mogelijkheid om producten te verkopen, zou je ook kunnen overwegen een klein café te beginnen. Houd er hierbij rekening mee dat er mogelijk een aantal veranderingen moeten worden doorgevoerd in het pand. Denk aan een bar, een keuken, enzovoorts. Iets wat hogere kosten met zich meebrengt!

Nu je een goed beeld hebt van de invulling van je pop-up store, is het zaak om het winkelend publiek hiervan op de hoogte te brengen. Plak alvast een aantal grote banners op de buitenkant van je pop-up store! Zo weten voorbijgangers wat ze straks van je winkel mogen verwachten. Een qr code maken kan hierbij helpen! Door de qr code op te nemen in de banners, hebben voorbijgangers de mogelijkheid om je website alvast te bezoeken. Het kan hen inspireren om straks ook in je fysieke winkel te komen kijken.

Tip: maak gebruik van een speciale landingspagina voor bezoekers die je website via de qr code bezoeken. Je kunt deze pagina personaliseren en inspelen op de aanstaande opening van je pop-up store. Bied bijvoorbeeld alvast een kortingscode aan, als mensen zich aanmelden voor je nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief kun je vervolgens aangeven dat de shop geopend is!