HALLO

Verbinding met onze database is verbroken. Er wordt aan gewerkt. Excuses voor het ongemak!

l

Hoe kan ik de content op mijn website verbeteren?

  • van de redactie
  • 3 mei 2022

Op het internet kun je meer dan 7 miljard blogs vinden. Dit houdt in dat er ongeveer één blog per persoon is, wat al veel is, maar dit aantal blijft ook nog eens elke dag groeien! Een resultaat hiervan is dat internetgebruikers ontzettend veel content hebben om uit te kiezen. Contentmarketing is hierdoor de laatste jaren aan grote veranderingen onderhevig. Vroeger ging het er vooral om dat je veel content maakte en dit volstouwde met zoektermen, maar tegenwoordig is relevantie veel belangrijker.

Onderzoek je doelgroep

Bedrijven willen namelijk hun doelgroep aanspreken, en dit kan alleen met relevante advertenties en content. Door gebruik te maken van SEO en SEA kun je stijgen in de ranglijst van Google. Maar wat vind Google goede content en heb ik perse een SEO-tekstschrijver nodig? Lees het in deze blog! Er is ontzettend veel content en info op het internet te vinden, bijna te veel. Daarom is het belangrijk om je af te vragen wat je doelgroep zoekt en wat hij wil zien.

Om hierachter te komen, dien je onderzoek te doen naar je doelgroep en zijn wensen en behoeftes. Ten eerste onderzoek je de interesses van je doelgroep en de problemen waar ze tegen aanlopen. De informatie uit het onderzoek kun je gebruiken als input voor het maken van content. Ook kun je extern onderzoek doen door bijvoorbeeld een enquête te sturen of interviews te houden.

Intern onderzoek is ook mogelijk. Hierbij kijk je naar welke content een klant wil zien in verschillende fases van zijn koopgedrag. Je kunt het See-Do-Think-Care-model van Google gebruiken. Na het creëren van de juiste content zal Zoekvolume Google vergroot worden.

Zorg ervoor dat je content vindbaar is


Als je content hebt gemaakt, wil je natuurlijk dat klanten je content kunnen vinden. Want wat heb je aan prachtige content die onvindbaar is? Zorg er daarom voor dat je content goed zichtbaar is op het net. Om beter zichtbaar te worden, dien je gebruik te maken van SEO. Dit houdt in dat je content optimaal zichtbaar wordt in de zoekmachine.

Verder is het belangrijk dat je je bezoekers weten wanneer er iets nieuws op de website staat, zoals content of een actie. Een van de manieren om dit te doen is door e-mails te sturen naar de mensen die ingeschreven staan voor je nieuwsbrief. Hiervoor kun je gebruik maken van Mailchimp, een tool die het mogelijk maakt om gratis e-mails naar 2000 abonnees te sturen.

Zorg ervoor dat je content visueel is

De meeste mensen vinden het vervelend om een ellenlange lap tekst door te moeten lezen. Zorg er daarom voor dat je te lange teksten vermijdt, en dat je afbeeldingen toevoegt ter illustratie en zodat de lezer visueel geprikkeld wordt. Afbeeldingen zorgen er niet alleen voor dat je e-mail of advertentie een geheel is, maar het kan er ook nog eens voor zorgen dat je bedrijf beter te vinden is in zoekmachines zoals Google.

Als je heel serieus aan de slag wilt gaan met visuele content, kun je er ook voor kiezen om video’s te maken. Video’s worden namelijk sneller bekeken dan teksten. De combinatie van beeld en geluid zorgt ervoor dat bezoekers hun aandacht er beter bij kunnen houden. Een must voor contentcreatie! Een SEO-tekstschrijver kan hierbij helpen natuurlijk.