HALLO

Verbinding met onze database is verbroken. Er wordt aan gewerkt. Excuses voor het ongemak!

l

Kantoorpand inrichten: waar denk je aan?

  • van de redactie
  • 7 augustus 2020

Als je een bedrijf start, moet je aan veel dingen denken. Sommige ondernemers kunnen gewoon vanuit hun woonkamer starten, anderen kunnen niet zonder kantoorpand. Voor die laatste groep geldt een extra uitdaging: hoe richt je het kantoorpand in zodat je uitstraalt wat je wilt uitstralen?

Aan de keukentafel

Goed voorbereid zijn op de nieuwe onderneming is alles. Maar je imago is een goede tweede. Ook als je starter bent, aan je keukentafel kun je niet echt professioneel je gasten ontvangen. Heb je een geschikt pand gevonden waar je je kantoor wilt inrichten? Dan is de volgende stap nadenken over die inrichting. Ergonomisch meubilair is een vereiste, het is slim om daarin te investeren. Maar verder mag het best low budget!

Gordijnen zijn het begin

Een tip van low budget inrichten is bijvoorbeeld duo gordijnen van Kwantum kopen. Deze gordijnen hebben stijl en stralen professionaliteit uit. Het is een combinatie van jaloezieën en sfeervolle gordijnen. Voordeel van deze gordijnen is dat je eenvoudig de lichtinval bepaalt. Andere tips van kantoorinrichting met een laag budget zijn bijvoorbeeld eens snuffelen of de kringloop iets leuks heeft. Of te kijken of er in de omgeving een veiling is van een bedrijf dat juist stopt en de inrichting wegdoet.

Tot slot

Als je toe bent aan de laatste puntjes op de i, dan hebben we nog een aantal tips:
• Planten zorgen niet alleen voor zuurstof, ze geven ook nog veel sfeer.
• Zorg ervoor dat je kantoor er altijd opgeruimd uitziet.
• Kies voor kleur, in een saai kantoor kun je alleen maar saai werk doen.
Goede verlichting is belangrijk, zodat je ziet wat je doet.
• Hang kunst aan de muur: een eenvoudige poster of ga naar de kunstuitleen.

Bridge to far?

Voor mensen die nog dromen van een eigen kantoorpand nog een extra tip. Is eigen nog een stap te ver? Denk dan eens aan een flexwerkplek! Ook professioneel ontvangen, maar dan met meerdere ondernemers bij elkaar. Wel zo gezellig…