HALLO

Verbinding met onze database is verbroken. Er wordt aan gewerkt. Excuses voor het ongemak!

l

Laat je organisatie groeien met hulp van een werving- en selectiebureau

  • van de redactie
  • 12 juli 2021

In de huidige tijd kan het een behoorlijke uitdaging zijn om geschoold personeel aan te trekken. Waar vind je arbeidskrachten die niet alleen passen bij de missie en visie van je organisatie, maar ook over de gevraagde competenties beschikken? Het aanbod is beperkt, daar waar de vraag toeneemt. Het inschakelen van een professioneel werving- en selectiebureau als Secretarius kan een goede optie zijn. Een dergelijk bureau helpt je bij het vinden van de ideale match voor jouw vacature. Overigens staan een partij als Secretarius niet alleen werkgevers met openstaande vacatures bij. Deze partij biedt ook hulp aan werkzoekenden, die het lastig vinden om een werkgever te vinden die past bij hun wensen.

Hulp inschakelen bij het werven van geschoold personeel

Het werven van bijvoorbeeld een bestuurssecretaris bestaat uit verschillende fases. Zo is het allereerst belangrijk om een profielschets op te stellen. Over welke competenties moet een bestuurssecretaris beschikken? Welke kleur persoonlijkheid past het beste in het bestaande team? Wil je bijvoorbeeld iemand die dominant is, of geef je de voorkeur aan iemand die juist heel stabiel en zorgzaam is? Een volgende fase omvat het zoeken naar een geschikte kandidaat. Dit kan best lastig zijn in een markt waar het aanbod beperkt is en de vraag voortdurend toeneemt. Door een professioneel werving- en selectiebureau in de arm te nemen, maak je dit makkelijker.

Dienstverlening van een werving- en selectiebureau


Een werving- en selectiebureau gaat op basis van de profielschets die is opgesteld op zoek naar een geschikte kandidaat. Past een kandidaat qua achtergrond bij de functie? Heeft deze kandidaat bijvoorbeeld de juiste opleidingen afgerond om het aangeboden werk succesvol uit te kunnen voeren? Een volgende stap is het zoeken naar een klik in persoonlijkheid. Zoals reeds werd aangehaald, moet een kandidaat passen in het team. Zeker wanneer het om een bestuurssecretaris gaat. De klik moet er niet alleen zijn met het team, maar ook met de algehele missie en visie van de organisatie. Deze missie en visie moeten een kandidaat energie geven om voor de organisatie aan de slag te gaan. Dat gebeurt alleen, wanneer iemand zich hierin kan vinden.

Vaste dienst of interim positie

Soms wordt verondersteld dat de klik tussen een kandidaat en de organisatie minder belangrijk is bij een interim positie. Immers, de kandidaat zal na een paar maanden toch weer vertrekken. Die gedachte is onjuist! Ook bij interim posities is het belangrijk om de klik tussen een kandidaat en het bedrijf te zoeken. Is de klik er niet, dan wordt verder gekeken. Een werving- en selectiebureau als Secretarius beschikt over een uitgebreide pool met freelancers en interim secretarissen. Net als bij de zoektocht naar een secretaris voor een vaste positie binnen de organisatie, kan een dergelijk werving- en selectiebureau hulp bieden bij het zoeken naar een interim secretaris. De opgebouwde pool komt hierbij goed van pas. Vaak kent het werving- en selectiebureau deze kandidaten al. Het maakt het makkelijker om een succesvolle match te vinden.