HALLO

Verbinding met onze database is verbroken. Er wordt aan gewerkt. Excuses voor het ongemak!

l

Met deze tips wordt het gezelliger op kantoor

  • van de redactie
  • 28 juli 2021

Een kantoor gezelliger maken kan op veel verschillende manieren, hoe je je kantoor inricht is een van de dingen die erg belangrijk is. Je bent door de weeks meerdere malen te vinden op het kantoor, in een meeting, of je bureau. Een kantoor moet de ideale omgeving zijn om hard te kunnen werken, maar waar ook ruimte is voor ontspanning. Het is belangrijk dat het een plek is waar je je prettig voelt. In dit artikel worden tips besproken hoe je het aangenaam kunt maken op kantoor.

Kleur brengt sfeer, dat is algemeen bekend. Het is belangrijk om een prettige omgeving te creëren voor je medewerkers. Mensen presteren het beste als ze zich op hun gemak voelen en ook gewaardeerd voelen. Dit doe je mede door kleur, maar ook door waardering te tonen. Gebruik feestdagen dan ook om je medewerkers te trakteren op top kerstpakketten, dit geeft een extra stimulans om gemotiveerd naar het kantoor te komen.

Naast veel serieuze gesprekken en drukke meetingen moet er ook ruimte zijn voor ontspanning.Een plaats waar mensen spelletjes zoals tafelvoetbal, ping pong of een potje fifa kunnen spelen. Natuurlijk is een loungeruimte met een goede sfeervolle inrichting ook een goede plaats om even te rust te komen. Maar deze ruimtes kunnen ook gebruikt worden voor serieuze moment, soms komen de beste ideeën juist op de meest onverwachte momenten. Je kunt de ruimtes ook gebruiken om klanten te ontvangen of vergaderingen te houden. Zo houd je de dynamiek erin en maak je het niet te statisch, dat vinden mensen niet prettig.

De juiste verlichting in de juiste ruimte zorgt voor een ontspanning of juist serieuze sfeer. Zorg in vergaderruimtes voor een andere verlichting dan de ontspanningsruimtes. Dit moedigt mensen aan gefocust te zijn of in de loungeruimtes lekker even te kunnen relaxen. Het maakt qua gezelligheid een groot verschil of je erg felle lichten hebt of juist mooie armaturen met warm licht.


Kleed het kantoor aan in de stijl die echt bij je organisatie past! Straal je veel energie en enthousiasme uit? Kies dan voor een kleurrijk kantoor met veel afwisseling. Aankleding als vloerkleden, kussens, fotolijsten of awards van de medewerkers. Dit werkt stimulerend voor de medewerkers zelf, maar ook klanten kunnen er enthousiast door raken als zij langs komen.

Bloemen en planten geven altijd een prettig gevoel in een ruimte. De natuur straalt rust en kalmte uit, precies wat je soms op kantoor nodig hebt. Bloemen en planten zorgen ook voor meer gezelligheid in een kantoorpand. Zorg er daarom voor dat je kantoorpand een variatie aan planten bevat. Laat je medewerkers meedenken welke planten zij leuk vinden. Eventueel met kerst zelfs een kerstboom met kerstpakketten?

Gebruik jij deze tips ook om het nog gezelliger te maken op jouw kantoor? Stel eens voor om samen lunch te gaan halen en in een loungeruimte te gaan zitten. Een andere dynamiek brengt nieuwe inzichten.