HALLO

Verbinding met onze database is verbroken. Er wordt aan gewerkt. Excuses voor het ongemak!

l

Online business doen? Belangrijk om hieraan te denken

  • van de redactie
  • 14 september 2020

Als je online business gaat doen, zijn er een aantal belangrijke punten om op te letten. Dat begint al bij het maken of laten maken van een website. Je moet dan in eerste instantie al een goede domeinnaam bedenken en daarbij een passende extensie kiezen. Bijvoorbeeld .nl als extensie als je met je bedrijf vooral op de Nederlandse markt gericht bent. Zo zijn er meerdere punten om aandacht aan te besteden als je met je bedrijf online gaat.

De keuze voor een goede domeinnaam is om meerdere redenen belangrijk. Bijvoorbeeld als het gaat om de herkenbaarheid. Daarom is het niet aan te raden voor een ellenlange domeinnaam te kiezen. Het is uiteraard altijd mogelijk om je bedrijfsnaam als domeinnaam te registreren. Koppel in dat geval de belangrijkste dienst of product aan je bedrijfsnaam, zoals Jansen-dakdekker. Het is heel eenvoudig om na te gaan of een domeinnaam nog vrij is en dat geldt eveneens voor de extensies. Een korte en eenvoudige naam van de website is gemakkelijk te onthouden en zorgt voor herkenbaarheid.


De domeinnaamextensie bevindt zich achter de naam van je website, zoals .nl voor Nederland staat. Waar is jouw bedrijf of online business actief? Waneer dit alleen in Nederland is, kies je het beste voor de .nlextensie. Ben je met je online business gericht op Europa dan ligt het voor de hand om .eu als extensie te nemen. Zo is het ook mogelijk om over de hele wereld met je online business actief te zijn. In dat geval is .com in ieder geval internationaal herkenbaar in ieder land.

In de wereld van online business is het belangrijk om vindbaar te zijn in de zoekmachine. Daarom is het van groot belang om aandacht te hebben voor de zoekmachine optimalisatie. Laat je dat achterwege dan is de kans groot dat je maar heel weinig bezoekers op je website krijgt. Het is voor te stellen dat je niet over uitgebreide SEO-kennis beschikt. Het is in dat geval beter om SEO uit te besteden. Datzelfde geldt natuurlijk voor het laten maken van een website die perfect is afgestemd op je online business. Het laten maken van een website en SEO is eenvoudig uit te besteden.Een goede website is snel, biedt duidelijke informatie en is natuurlijk gericht op conversie.