HALLO

Verbinding met onze database is verbroken. Er wordt aan gewerkt. Excuses voor het ongemak!

l

Voor meer dan € 800 miljoen aan zakelijk vastgoed gefinancierd door Mogelijk

  • van de redactie
  • 21 juni 2022

Maarten Rövekamp, een van de oprichters van Mogelijk, merkte als projectontwikkelaar dat er wel kopers waren voor zijn projecten, maar dat die steeds lastiger aan vastgoedfinanciering konden komen. Tegelijkertijd zag hij in zijn omgeving mensen die als ondernemer een aardig vermogen hadden opgebouwd en dat graag zouden zien renderen. Zo ontstond het idee voor Mogelijk Vastgoedfinancieringen.

Het concept is simpel: koppel ondernemers met een financieringsvraag voor zakelijk vastgoed aan investeerders die kiezen voor een veilige belegging met stabiel rendement. Om ook de uitvoering simpel te houden, heeft Mogelijk flink geïnvesteerd in de ontwikkeling van slimme software. Daarmee heeft Mogelijk zowel het proces van aanvraag en beoordeling als het proces van hypotheekverstrekking zover geautomatiseerd dat hun klanten optimaal snelheid en gemak ervaren.

Bij Mogelijk is zo’n beetje alle soorten zakelijk vastgoed te financieren. Van bedrijfsloodsen, winkelpanden en kantoren voor eigen gebruik of voor de verhuur tot recreatief vastgoed voor de verhuur. Voor de beoordeling van de aanvraag is de waarde van het vastgoed leidend. Mogelijk financiert maximaal 85% van de waarde (loan-to-value) van het pand zodat de investeerder maximale zekerheid heeft op behoud van zijn kapitaal, uiteraard met het vastgoed als onderpand en met eerste recht van hypotheek.


Ook vastgoedbeleggers die woningen of appartementen aankopen voor de verhuur, kunnen bij Mogelijk terecht voor een beleggingshypotheek. Dankzij aantrekkelijke voorwaarden, zoals een aflostermijn van 30 jaar en een aflossingsvrij gedeelte van 80% zijn de maandlasten bij deze hypotheek laag. Dat geeft ondernemers optimale ruimte en flexibiliteit.

Met deze financieringsvorm wist Mogelijk in een tijd van enkele jaren enorm te groeien. Wat in 2016 begon met drie oprichters en enkele medewerkers, is uitgegroeid tot een marktleider met 100 medewerkers die inmiddels voor meer dan € 800 miljoen aan vastgoed financierde. Logisch dus dat Mogelijk zich FD Gazelle 21 mag noemen en voor het 2e jaar op rij aanwezig is op de PROVADA.

Het bedrijf blijft zich nog steeds ontwikkelen en zette dit voorjaar een nieuwe vorm van vastgoed investeren in de markt met het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds. In tegenstelling tot de één-op-één financiering bundelt het Zakelijk Hypotheken Fonds de inleg van meerdere investeerders om daarmee hoogwaardig Nederlands zakelijk vastgoed te financieren.