Even geduld

Verbinding met onze database is verbroken. Er wordt aan gewerkt. Excuses voor het ongemak!

l

Voordelen van financial lease voor een werknemer

  • van de redactie
  • 1 mei 2024

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, dan is het goed om eens te kijken waar je voordeel uit kunt halen. Zo kan het zijn dat je nog geen bedrijfswagen hebt en dat je daar dringend naar op zoek bent. Je kunt na gaan denken over financial lease, als je graag een bedrijfswagen wilt hebben. Hieronder lees je precies alle voordelen van financial lease voor een werknemer.

Je bent niet in een keer veel geld kwijt

Als je zelfstandig ondernemer bent, dan is het natuurlijk niet prettig als je in één keer veel grote uitgaven hebt. Het zou beter zijn als je de uitgaven wat meer kunt spreiden. Met een bedrijfswagen leasen, kan dit al een stuk gemakkelijker. Bij financial lease betaal je namelijk maandelijks een bedrag voor de auto, waardoor je niet in een keer een som geld kwijt bent. Op die manier is het veel aantrekkelijker om voor je bedrijf te kiezen voor auto leasen, in plaats van een auto kopen. Zo kun je ook meerdere auto’s leasen tegen een vast bedrag per maand. Het is gemakkelijk om op die manier overzicht te houden in de begroting.

Veel keuze auto’s

Er zijn veel verschillende auto’s waaruit je een keuze kunt maken. Zo kun je dus zelf een eigen bedrijfswagen kiezen om te gaan leasen. Op die manier is het gemakkelijk om een goede auto voor de zaak te kiezen. Let wel op het type auto dat je graag wilt kiezen. Zo kan het zijn dat je in de bouw werkt, het is dan goed om een groter type bedrijfsauto te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een bus of juist een Caddy. Mocht je voor de zaak werken, waar je dat niet nodig hebt, dan kun je ook voor een personenauto kiezen die past bij jou. Op die manier kun je gemakkelijk een auto leasen die past bij jouw bedrijf en natuurlijk jouw behoefte.

Je bent eigenaar

Een ander voordeel van financial lease is dat je zelf al economisch eigenaar bent van het voertuig. Het is dus prettig om hiervan gebruik te maken. Je betaalt maandelijks een bedrag aan het leasebedrijf zolang het leasecontract van belang is. Mocht het contract uiteindelijk klaar zijn, dan ben je helemaal eigenaar van de auto. Je koopt met financial lease als het ware de auto af. Het is dus ideaal om hiervan gebruik te maken, aangezien je de auto na het contract mag houden. Ook kun je ervoor kiezen om dan een nieuwe auto te leasen met dezelfde voordelen van dien.