Even geduld

Verbinding met onze database is verbroken. Er wordt aan gewerkt. Excuses voor het ongemak!

l

Wat doet een SEO specialist voor jouw onderneming?

  • van de redactie
  • 3 oktober 2022

Het is voor de meeste ondernemers nogal een investering om een SEO specialist in te huren, via doublesmart.nl bijvoorbeeld. Deze investering is het echter in vrijwel alle gevallen meer dan waard. Dankzij een sterke SEO campagne zul je namelijk veel meer bezoekers trekken via zoekmachines, wat automatisch leidt tot meer leads en sales. Dat wil zeggen, als je de juiste persoon te pakken hebt. Een SEO specialist zal alle zaken uit handen nemen die ervoor zorgen dat je hoger rankt in de organische zoekresultaten van Google. Hoe die dat doet? Dat lees je hier!

Stap 1: een zoekwoordenonderzoek

Je kunt geen SEO campagne opstarten zonder het maken van een zoekwoordenonderzoek. Dit is namelijk de basis voor de gehele campagne, en het is dan ook het eerste wat een SEO specialist voor je zal doen. Middels een zoekwoordenonderzoek wordt duidelijk wat ongeveer het zoekvolume is op allerlei relevante termen en hoe moeilijk (of makkelijk) het is om er hoog mee te ranken. Je kunt je voorstellen dat zoektermen met een enorm hoog zoekvolume ook veel concurrentie hebben. In veel gevallen kun je dan ook beter kiezen voor andere benamingen of long-tail-keywords, waarmee de kans groter is dat je bezoekers trekt. Jouw online marketeer zoekt voor je uit welke zoektermen je het beste kunt inzetten, en dus op basis waarvan je de content voor je website kunt schrijven.

Stap 2: Het creëren van content

In veel gevallen is het nodig om nieuwe content te schrijven of vormgeven voor je website. Jouw SEO specialist van doublesmart.nl zal je daarbij helpen, of je de juiste persoon aanwijzen die dit voor je kan doen. Aan de hand van deze content leg je als het ware aan zoekmachines uit wat er op jouw website te vinden is, en dus bij welke zoekopdracht de site getoond moet worden. Onderschat dan ook niet de waarde van kwalitatief goede content.

Stap 3: Optimalisatie van de website

Zoekmachines zullen altijd proberen de meest relevante, maar ook kwalitatief goede resultaten laten zien. Het is dus zaak dat ook je website onder de loep wordt genomen. Is de laadtijd bijvoorbeeld snel genoeg? Zijn alle pagina’s voorzien van een metatitel en -beschrijving? Heeft de website een logische opzet en is alle informatie gemakkelijk te vinden? Jouw SEO expert zal je helpen bij het optimaliseren van je website in technisch opzicht, want ook dit is erg belangrijk voor je ranking.

Stap 4: verhoog je autoriteit

Hoe meer andere websites naar de jouwe linken, hoe belangrijker zoekmachines jouw website vinden. De waarde of autoriteit van je website stijgt dan. Als gevolg daarvan zullen de pagina’s hoger in de zoekresultaten van Google staan, simpelweg omdat Google denkt dat de content relevant en goed van kwaliteit is. Daarom zal elke SEO expert aandacht besteden aan linkbuilding.