HALLO

Verbinding met onze database is verbroken. Er wordt aan gewerkt. Excuses voor het ongemak!

l

Wat is zoekmachine marketing en wat kan het betekenen voor jouw bedrijf?

  • van de redactie
  • 6 juli 2022

Andere woorden voor zoekmachine marketing zijn SEO en SEA. SEO gaat over de organische zoekresultaten. Dit zijn de zoekresultaten waar je niet voor betaalt. SEA heeft betrekking op de betaalde Google advertenties. De SEO resultaten worden door consumenten als betrouwbaarder ervaren, wat maakt dat dit de resultaten zijn waar jij op wilt scoren. De SEA resultaten worden door consumenten als minder betrouwbaar ervaren omdat zij dit zien als reclame. Hierdoor zullen zij eerder op de SEO resultaten klikken.

Ben jij nog niet bezig met zoekmachine marketing. Dan is dit hét moment om hiermee te starten. Veel consumenten oriënteren zich online voordat zij beslissen welk product zij willen kopen. Zij vergelijken eerst de verschillende merken, specificaties en lezen reviews. Op basis hiervan maken zijn hun beslissing en gaan zij over tot aankoop.


Als bedrijf wil jij dus opvallen binnen dit oriëntatieproces. Hiervoor is het belangrijk dat jij zo hoog mogelijk scoort op het gebied van SEO. Dit doe je door de juiste zoekwoorden toe te passen binnen jouw content. Om erachter te komen welke zoekwoorden jij moet gebruiken is het belangrijk dat je allereerst een zoekwoordenonderzoek uitvoert. Dit kan met verschillende programma’s.

SEO is iets wat alleen werkt als het consequent wordt uitgevoerd. Heb jij hier binnen jouw bedrijf geen tijd of personeel voor? Dan is het ook mogelijk zoekmachine marketing uit te besteden aan een derde partij. Een bedrijf op het gebied van SEO is bijvoorbeeld Traffic Today. Zij kunnen hun SEO specialisten voor jou een zoekwoorden onderzoeken laten uitvoeren en deze zoekwoorden doorzetten naar hun content afdeling. Deze afdeling zal er vervolgens voor zorgen dat kwalitatieve teksten worden geschreven die zorgen dat jouw bedrijf hoger gaat scoren op het gebied van zoekmachine marketing. Bespaar tijd en zorg dat jouw bedrijf zich kan richten op primaire processen. Besteed ook jouw zoekmachine marketing uit en haal alles uit jouw bedrijf!