Even geduld

Verbinding met onze database is verbroken. Er wordt aan gewerkt. Excuses voor het ongemak!

l

Wat zijn de verschillen tussen de advertentietypes van Google?

  • van de redactie
  • 3 december 2021

Wil je meer opvallen met je product of dienst? Dan is het handig om advertenties in te zetten in Google. Dit was een paar jaar geleden nog heel simpel: in Google zag je de organische resultaten en daarboven de betaalde zoekresultaten, de tekstadvertenties. Tegenwoordig biedt Google veel meer mogelijkheden. Naast de tekstadvertenties kun je namelijk ook kiezen voor shopping-, video- en app-campagnes. Ook zijn de campagnes via het Google Display Netwerk heel populair. Wil jij weten welke advertentietype bij jouw onderneming past? Dat leggen wij je uit!

Mogelijkheden voor ondernemers

Dat Google tegenwoordig zo veel advertentiemogelijkheden aanbiedt, is voor jou als ondernemer heel prettig. Daarmee is er namelijk altijd een advertentietype die passend is bij jouw producten of diensten. Claim een toppositie met Google Ads en laat jouw onderneming opvallen!

Google’s advertentietypes

Welke advertentietypes zijn er en wat houden ze in? Dat leggen we hieronder uit!

Tekstadvertenties:

Over dit type advertentie hadden we het in de eerste alinea al. Dit zijn de advertenties die boven- en onderaan de pagina staan. Ze lijken op de organische zoekresultaten, alleen staat er in dikgedrukte letters “Advertentie” voor.

Beeldadvertenties:

Deze Google advertentie is een visuele manier van je dienst of product promoten. Met statische of bewegende beelden, zoals GIFjes, kun je je advertentie laten opvallen.

Display advertenties:

Het Display Netwerk van Google maakt het mogelijk om een bepaald product op meer dan een miljoen verschillende websites te laten verschijnen. Hiermee vergroot je dus je naamsbekendheid. Dit kan met tekst-, beeld- of video-advertenties. Op welke websites jij getoond wilt worden, heb je ook helemaal zelf in de hand.

App-advertenties:

Wil jij je doelgroep meer naar je app sturen? Zet dan app-advertenties in! Met een link stuur je je doelgroep naar de game store van hun provider waar ze jouw app kunnen downloaden.

Video-advertenties:

Een pakkende video kan heel overtuigend zijn! Deze video’s kun je via het Google Display Netwerk laten tonen op bijvoorbeeld YouTube, een partner van Google. Ze worden dan vóór, tijdens of na video’s op YouTube als reclame getoond.

Shopping-productadvertenties:

Vlak boven de tekstadvertenties in Google verschijnen de shopping-productadvertenties. Dit is een rij gepromote producten waarbij je een foto, prijs en link ziet. Ook kun je hierin USP’s tonen, zoals gratis verzending of reviews. Ideaal voor webshops!

Shopping-showcase advertenties:

Shopping-showcase advertenties gaan nog één stapje verder dan de shopping-productadvertenties. Als er op de productadvertentie wordt geklikt, komt er een pop-up met extra informatie. Hierin worden ook gerelateerde producten uit jouw webshop getoond.

Alleen bellen-advertenties:

Bied je een dienst aan, waarbij je graag in contact staat met je doelgroep? Bijvoorbeeld om de mogelijkheden te bespreken of meer informatie te geven? Dan zijn deze advertenties perfect voor jou. Je (potentiële) of klanten kunnen namelijk op de advertentie klikken en worden meteen doorverbonden met het gekoppelde nummer. Makkelijk voor jou én voor de klant.

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van Google Ads, maar heb je geen idee hoe je tewerk moet gaan om het maximale uit je advertentie te halen? Dan kun je altijd Google Ads uitbesteden, bijvoorbeeld bij een online marketingbureau Amsterdam.