Even geduld

Verbinding met onze database is verbroken. Er wordt aan gewerkt. Excuses voor het ongemak!

l

Zo behoud je je personeel

  • van de redactie
  • 17 augustus 2023

Het is duidelijk dat het vasthouden van goede werknemers essentieel is voor de groei van een bedrijf. Nieuwe werknemers aannemen en houden kost veel geld en tijd. Bovendien heeft het vertrek van personeel een slechte invloed op hoe goed je werknemers werken en hoe ze zich voelen. Omdat er het afgelopen jaar te weinig werknemers waren, hebben leidinggevenden hun best gedaan om te voorkomen dat mensen weggaan. Het wordt steeds belangrijker om goede manieren te vinden om werknemers te houden. Maar waarom is het behoud van personeel zo belangrijk? En hoe behoud je je personeel? Lees het hier!

Waarom is behoud van personeel zo belangrijk?

Het houden van werknemers is belangrijk voor het succes van een bedrijf. Nieuwe mensen aannemen en trainen kost veel geld en tijd, en als mensen steeds weggaan, kan dat slecht zijn voor het bedrijf. Het kost niet alleen veel geld om nieuwe mensen te vinden en op te leiden, maar het kan er ook voor zorgen dat er waardevolle kennis en ervaring verloren gaan. Ook kan het zorgen voor minder werk dat gedaan wordt als er lege plekken zijn en het duurt even voordat nieuwe mensen echt goed zijn in hun werk. Dus, het is belangrijk om werknemers te houden, zodat het bedrijf goed kan blijven draaien en succesvol kan zijn.

Hoe behoud je personeel?

Om ervoor te zorgen dat werknemers graag bij een bedrijf blijven werken, zijn er verschillende manieren die je kunt gebruiken. Ten eerste is het belangrijk om goed na te denken over wie je aanneemt, zodat je geen geld en tijd verspilt aan mensen die snel weer weggaan. Het is ook slim om ervoor te zorgen dat nieuwe werknemers goed worden ingewerkt en zich welkom voelen. Luisteren naar wat werknemers te zeggen hebben en hen erkenning en compensatie geven voor hun werk is ook heel belangrijk. Zorgen dat werknemers de kans krijgen om te groeien en beter te worden in hun werk helpt ook om ze te houden. Er zijn nog andere tips om je personeel te behouden, zoals het organiseren van bedrijfsuitjes via Sharpevents. Dit zorgt voor teambuilding en versterkt sociale banden binnen het team. En als werknemers toch besluiten weg te gaan, kun je van hen leren door te vragen waarom ze vertrekken en wat er beter kan. Als je deze dingen doet, is de kans groter dat werknemers blijven en het goed gaat met het bedrijf.