Even geduld

Verbinding met onze database is verbroken. Er wordt aan gewerkt. Excuses voor het ongemak!

l

Zo kies je de beste vloer uit voor jouw kantoorpand

  • van de redactie
  • 14 september 2022

Een kantoorpand moet zo efficiënt mogelijk worden ingericht. Het is namelijk belangrijk dat de werknemers op de werkvloer optimaal hun werk kunnen verrichten in het kantoorpand. Dit betekent dat je wellicht een nieuwe vloer nodig hebt. Heb jij geen idee hoe je de beste vloer uit kan kiezen voor het kantoorpand? Wij helpen je graag een handje. Hieronder hebben we een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet.

Bepaal de uitstraling

Weet je wat al kan helpen met het uitkiezen van de beste vloer? Vooraf bepalen wat voor uitstraling het kantoorpand moet hebben. De uitstraling heeft voor een groot deel te maken met het bedrijf zelf. Als jij graag wil dat het kantoorpand er netjes en strak uitziet, dan kan je kiezen voor laminaat in een lichte of juist donkere kleur.

Ben jij meer op zoek naar een huiselijk gevoel in het kantoorpand? Kies dan voor een kamerbreed tapijt. Een kamerbreed tapijt heeft allerlei voordelen die goed van pas komen in een kantoorpand. Een belangrijk voordeel is dat je comfortabeler kan lopen op een tapijt en daarnaast kan je kiezen uit verschillende kleuren van het tapijt.

Kijk naar het dagelijks gebruik

Elke soort vloer kan een andere intensiteit van gebruik aan. Bij sommige vloeren komt bijvoorbeeld slijtage sneller voor dan bij andere soorten vloeren. Het is om deze reden van belang dat je realistisch kijkt naar het dagelijks gebruik van de vloer. Heb jij een groot kantoor, maar weinig mensen in dienst? Dan wordt de vloer toch aanzienlijk minder gebruikt dan wanneer er dagelijks veel mensen aanwezig zijn in het kantoorpand.

Een harde vloer is over het algemeen helemaal vlak. Bij een harde vloer zul je beschadigingen, zoals een kras, een stuk sneller zien. Bij tapijt is dat dan weer een stuk minder snel het geval. Wij raden je aan om je te laten adviseren wanneer je niet zeker weet welke vloer het meest geschikt is op basis van het dagelijks gebruik ervan.

Houd rekening met onderhoud

Het is van belang dat de vloer in een kantoorpand goed wordt onderhouden. De vloer zal immers altijd schoon moeten zijn. Niet alleen voor de werknemers, maar ook voor klanten die mogelijk over de vloer komen. Houdt er bij het uitkiezen van een vloer rekening mee dat elke soort vloer een ander soort onderhoud nodig heeft. Zo kun je je vast voorstellen dat projecttapijt heel anders behandeld dient te worden dan een houten vloer.

Bij tapijt is het belangrijk dat de stofzuiger regelmatig erbij wordt gepakt. Met een bezem zul je namelijk niet zoveel bereiken op tapijt. Voor een pvc-vloer is het belangrijk dat de vloer naast het stofzuigen ook regelmatig gedweild wordt. Hiermee zorg je ervoor dat de vloer in het kantoorpand altijd schoon en daarmee logischerwijs ook hygiënisch is.