Even geduld

Verbinding met onze database is verbroken. Er wordt aan gewerkt. Excuses voor het ongemak!

l

Zo maak je er een groene kerst op kantoor van!

  • van de redactie
  • 2 december 2022

Ieder jaar begint het aan het einde van het jaar weer te kriebelen. Voor de een kan dit het best beschreven worden als nervositeit, de ander leeft er helemaal van op. We hebben het natuurlijk over kerst op kantoor!

Er is altijd wel iemand op kantoor die zo gek is van de feestdagen en kerst dat diegene het hele versieren en opnieuw inrichten van het kantoor op zich zal nemen. Dat is wel een luxe omdat je er ieder jaar weer gezellig bij zit met de kerst inrichting.

Veel bedrijven doen traditiegetrouw aan een mooi kerstpakket dat werknemers mee naar huis kunnen nemen. En traditiegetrouw eet de rest van de familie natuurlijk meer uit het pakket dan degene die het pakket daadwerkelijk heeft gekregen. Maar naast een kerstpakket kun je op kantoor nog veel meer leuke dingen doen voor je werknemers of je collega’s in de feestdagen.

Hebbedingetje

Zo kun je kleine cadeautjes verdelen. Een aardigheidje naast het reguliere kerstpakket dus. Maar vaak worden deze aardigheidjes een klein hebbedingetje dat na een dag of twee alweer de interesse heeft verloren van de meerderheid van je werknemers of collega’s. Dat is slecht voor het milieu als het massaal wordt weggegooid. En dat is heel erg jammer want een leuk cadeautje aan het eind van het jaar waar men echt iets aan heeft is zoveel beter voor een goede sfeer, toch?

Keuze

In plaats daarvan kun je veel beter een paar dingen bedenken om je collega’s mee te verrassen. Zo geef je mensen een keuze zodat de kans groter is dat ze het na twee dagen niet alweer vergeten.

Idealiter geef je mensen ook weer niet teveel keuze, want als men teveel keuzes krijgt wordt het steeds lastiger om een keuze te maken. En men is daarnaast minder tevreden met de eigen keuze, want “er waren toch zoveel andere keuzes, misschien dat een andere keuze toch beter was geweest”.

Een paar keuzes lijkt het juiste aantal. Zo’n drie tot vier keuzes moet genoeg zijn om iedereen tevreden te krijgen.

Bio verpakking

Nu je hebt besloten wat je je collega’s of werknemers wil geven, wil je het natuurlijk ook in iets moois verpakken. Als je het deze kerst duurzamer en groener aan wil pakken kun je ook hier winst boeken. In plaats van regulier papier, of zelfs plastic kun je ervoor kiezen om je producten in biologisch afbreekbare jute zakjes te presenteren.

Zo een verpakking is niet alleen duurzamer, maar het staat ook nog eens mooier en ambachtelijke dan het papier van de supermarkt om de hoek.

Tenslotte

En als je jouw stoffen verpakkingen hebt gekocht bij Shingyo.nl kun je nog nadenken over andere manieren om het groen aan te pakken. Een goede manier is om daadwerkelijk wat meer groen in het kantoor te halen zoals een kerstboom!

En ook kerstbomen kun je tegenwoordig ‘groen’ aanpakken door een kerstboom aan te schaffen die je kunt hergebruiken. Zo hoeft er niet ieder jaar een boom dood te gaan voor kerst. Dat is toch veel duurzamer?