HALLO

Verbinding met onze database is verbroken. Er wordt aan gewerkt. Excuses voor het ongemak!

l

Zo weet u zeker dat u kunt vertrouwen op een goede bedrijfsverzekering

  • van de redactie
  • 25 juni 2021

Als ondernemer neem u elke dag gecalculeerde risico’s. Dat hoort bij het ondernemerschap. Het wordt vervelend als er dingen onverwacht misgaan die resulteren in fikse schadeclaims waarvoor u niet verzekerd bent. In dat geval zult u de schade uit eigen zak moeten betalen en dat kan behoorlijk in de papieren lopen. Gelukkig zijn er zeer complete mkb-verzekeringen die vaak voorkomende bedrijfsrisico’s verzekeren. Een slimme zakelijk beslissing. Maar waar moet u opletten als u een verzekeringsmaatschappij kiest? Staar u daarbij niet blind op de laagste premie, want dat betekent meestal dat de dekking ook uitgekleed is. Het is net zo belangrijk om de voorwaarden goed te checken en onder andere de termijn waarop eventuele schade vergoed wordt. Verzekeringen vergelijken loont dus absoluut de moeite. In veel gevallen bieden verzekeringsmaatschappijen zogenaamde verzekeringspakketten voor ondernemers aan. Hierin zijn de belangrijkste verzekeringen gebundeld waardoor deze op één polis staan en u ook één rekening krijgt. In dit artikel zetten we de belangrijkste mkb-verzekeringen op een rij.

Altijd 14 dagen bedenktijd

Het is fijn om te weten dat als u in zee gaat met een verzekeringsmaatschappij en u toch twijfelt, u altijd binnen 14 dagen polis terug kunt sturen en de verzekering dan direct stopt. Dat is wettelijk zo geregeld. U krijgt ook de premie die u al heeft betaald teruggestort.

Zakelijke autoverzekering

Wanneer uw werknemers of uzelf veel onderweg zijn in de auto is een zakelijke autoverzekering geen overbodige luxe. Vaak mag u dan een onbeperkt kilometers rijden en geldt de verzekering ook als u privé rijdt met uw zakelijke auto. Net als bij een particuliere autoverzekering kunt u kiezen uit WA, WA Plus en allrisk-dekking en is het mogelijk om inzittenden mee te verzekeren.

Bedrijfsaansprakelijkheid


U bent bij een trouwe klant en er gaat een kop koffie over het witte tapijt. Of uw weknemer draait net te kort met een trap onder de arm en een glazen pui gaat aan diggelen. Ongelukjes zijn zo gebeurd, maar met een goede bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering wordt het geen financieel drama.

Rechtsbijstand

Een juridisch conflict mag niet uw bedrijfsvoering overschaduwen. Stel u factuur wordt niet betaald of u krijgt een ander zakelijk conflict met een klant of toeleverancier. In dat geval geeft het een rustig gevoel dat u kunt terugvallen op juridische bijstand.

Bedrijfsschadeverzekering

Wanneer u door overmacht geen brutowinst maakt kan dit de continuiteit van uw bedrijf ernstig in gevaar brengen. Met een bedrijfsschadeverzekering weet u zeker dat u gewoon door kunt gaan met ondernemen.